VárosFa Program

2022.11.22. 16:43

Fát ültettek Szarvason

A MOL-Új Európa Alapítvány első programjának keretében ültettek fákat kedden Szarvason, a Pepi sétány víz felőli oldalán.

V. E.

A gyerekek is segítettek

Forrás: A szerző felvétele

Dr. Kepenyes Réka hatósági ügyintéző az eseményen elmondta, az alapítványon túl az Agrárminisztérium, az Országos Erdészeti Egyesület, valamint a Megyei Jogú Városok Szövetsége összefogásában valósul meg az a „Neked Zöldül” fenntarthatósági program, amelynek első, VárosFa elnevezésű szakaszában 70 darab fát kapott a szarvasi önkormányzat a település zöldítése érdekében. Ezek többségét a Komép Városgazdálkodási Kft. elültette, az utolsó néhány darabot pedig az esemény keretében ültetik el, a város óvodásainak közreműködésével.

Partczen Benedek, a Komép főkertésze elmondta, a programban 20 amerikai hársat, 21 keskenylevelű kőrist, 20 korai juhart, és 9 platánt ültettek el Szarvas különböző pontjaira. Ezen fafajok egy része őshonos, illetve nagy díszítő értékkel bír, ezért esett rájuk a választás.

Babák Mihály polgármester kifejtette, a város faállományát már ideje felújítaniuk, ezért is örül a programnak. Azt pedig azért tartja jónak, hogy óvodásokkal együtt ültetnek, mert az ő életüket és egészségüket szolgálják majd ezek a fák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában