Kitüntetés

2022.11.07. 18:04

Elismerték Lukács Bélát, a KÖVIZIG osztályvezetőjét

Főigazgatói elismerést kapott Lukács Béla, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖVIZIG) osztályvezetője.

P. G.

Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója Szakterületi érem elismerést adományozott Lukács Bélának, a KÖVIZIG Vízrajzi Monitoring Osztály vezetőjének szakterületén végzett kimagasló munkája elismeréseként a közelmúltban – tájékoztatott Facebook-oldalán az igazgatóság.

Lukács Béla az Eötvös József Főiskola, Vízrendezés-vízhasznosítás szakirányának elvégzése után, 1998-ban helyezkedett el a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóságnál. Munkája mellett szakmai ismereteit később a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vízépítő szakirányán bővítette, ahol vízépítő, vízkészletfeltárás, vízrajz szakirányú szakképzettséget is szerzett.

Végigjárta a ranglétra fokait, szerkesztő rajzolói munkakörrel kezdte, majd vízrajzi ügyintézőként, később felszíni vízgazdálkodási ügyintézőként pontosan, szakmailag alátámasztva, nagy szorgalommal látta el feladatait. Kimagasló munkájának, megbízhatóságának és rátermettségének köszönhetően 2013-tól a Vízrajzi Monitoring Osztályon osztályvezető-helyettes, majd 2019-től osztályvezetői kinevezést kapott. 

Szervezeti egységének munkáját határozottan irányítja, koordinálja, szakmai segítségére, műszaki javaslataira és iránymutatására bármikor számíthatnak munkatársai. Közreműködik az igazgatóság vízrajzi távmérő rendszerének kialakításában, működtetésében és fejlesztésében, ezirányú tevékenységét országos szinten is elismerik. A távmérő központ és a vízrajzi észlelőhálózat működtetésében szakértelme mérvadó. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában