Gyász

2022.11.15. 13:41

Elhunyt az orosházi főorvos, dr. Ódri István

Életének 61. évében elhunyt dr. Ódri István, a kórház aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály megbecsült főorvosa.

Cs. I.

Dr. Ódry István élete a családjáról és munkájáról szólt.

Régóta ismert betegségét méltósággal viselte, és a rá jellemző módon semmit nem feladva, ameddig tudta, napjait munkával töltötte.

Dr. Ódri István az egykori Jugoszláviában, a Zenta melletti Csókán született. Az általános iskolát, majd az egészségügyi szakközépiskolát, azt követően az Újvidéki Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karát eredményesen végezte el. 

A délszláv háború miatt 1991. szeptemberében családjával elhagyni kényszerültek szülőhazájukat, és Magyarországon telepedtek le. Az orosházi kórház Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályán (ITO) 1993-ban kezdett dolgozni. 

A kollektíva kiváló szakembert kapott, munkája, kitartása és elkötelezettsége mindenki számára ismert volt. Ennek is köszönhetően 2006-tól 2016-ig osztályvezetőként koordinálta az ITO munkáját, majd ezt követően is minden lehetséges módon részt vett a betegek gyógyításában. Súlyos alapbetegségének viszontagságait méltósággal tűrte, de soha nem adta fel, haláláig, november 13-ig küzdött a betegség ellen.

Élete a családjáról és munkájáról szólt. A kollégák körében méltán népszerű dr. Ódri István közel 30 évet dolgozott Orosházán, ezen időszak többségében az aneszteziológiai és intenzív terápiás betegellátásban tevékenykedett, gyakran besegített a Sürgősségi Betegellátó Osztály munkájába is.

Betegcentrikus, tisztességes munkavégzése példamutató lehet minden egészségügyben dolgozó számára. Munkatársaival fenntartott humánus viszonya jellemezte idejekorán befejeződő életútját.

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályának kollektívája és a kórház dolgozói mély szívfájdalommal búcsúznak tőle. Emlékükben a mindig segítőkész, mosolygós, kedves kolléga marad meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában