Elismerés

2022.11.16. 17:45

Díszdiplomás pedagógusokat köszöntöttek Békéscsabán - galéria

A szakemberek átvehették a város személyre szóló ajándéktárgyait, köztük egy emlékplakettet is.

L. B.

Húsznál több díszdiplomás pedagógust köszöntöttek a Csabagyöngye Kulturális Központban Fotó: Für Henrik

Díszdiplomás, azaz 65 éve végzett vas-, 60 éve végzett gyémánt- és 50 éve végzett aranydiplomás pedagógusokat köszöntöttek, illetve nyugalmazott és jelenlegi intézményvezetők is találkoztak szerdán a Csabagyöngye Kulturális Központban. A díszdiplomás szakemberek átvehették a város személyre szóló ajándéktárgyait, köztük egy emlékplakettet is Szarvas Péter polgármestertől, Herczeg Tamás országgyűlési képviselőtől és Varga Tamás alpolgármestertől. Az eseményen műsort adtak a Jókai színház művészei, Csonka Dóra és Nagy Róbert.

A városvezető az év legmeghatóbb rendezvényei közé sorolta a díszdiplomások köszöntését, és egy idézettel köszöntötte a pedagógusokat, amely megmutatta a hivatás mélységét és magas rendűségét is. Hangsúlyozta: a mai rohanó világban nagy szükség van az olyan ünnepekre, amelyeken tisztelettel gondolhatnak azokra, akik önzetlenül tanítottak, segítettek.

Mint Szarvas Péter polgármester kiemelte, a díszdiplomás pedagógusok pályafutása példa lehet a következő generációk számára ehhez a szépségekkel és örömökkel, ugyanakkor kihívásokkal egyaránt teli hivatáshoz. Elmondta: a pedagógusok formálták az óvodákban és iskolákban az akkori gyerekeket, és ahogy ők, úgy a volt tanítványok ugyancsak szívesen gondolnak vissza a kedves emlékekre. Az óvodapedagógusok, tanítók és tanárok tevékenysége felbecsülhetetlen értékkel bír, amely megjelenik az egykori növendékek sikerében. Az általuk végzett áldozatos munka a fiatalok műveltségének kulcsa. Aláhúzta: egy pedagógus nyugdíjasként is példakép marad.

Korábban a képző intézményében – a diploma megszerzése után hatvanöt évvel – vasdiplomát vehetett át Krett György, dr. Krupa Andrásné, Baukó Györgyné, Hidasi Tiborné és Agray Bálint Gyula. Hatvan év után gyémántdiplomát kapott Chlebniczki Jánosné, Hugyecz Andrásné, Kovalcsik Mihályné és dr. Hursán György. Ötven esztendő után aranydiplomát érdemelt ki Baji Istvánné, Bencsikné Palyusik Éva Ilona, dr. Ugrai Andrásné, dr. Zsilinszki Tiborné, Grósz Györgyné, Priszlupszka Irina, Korcsokné Varga Anna, Kovács Andrásné, Krauspe Erzsébet, Seres Gézáné, Sipos József, Zerinváry Lajosné, Kozákné Dékány Ilona és Tóth Béláné.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában