Orosháza

2022.11.26. 08:25

Diákokkal kézműveskedtek a hímző asszonyok Rákóczitelepen

Pályaorientációs napot rendeztek pénteken a rákóczitelepi iskolában. A diákok megismerkedhettek a faipar, az építészet, a gépészet, a vendéglátás mellet az Orosházi Díszítő Művészeti Kör tevékenységével.

Cs. I.

Fotó: BMH

Az asszonyok adventre hangolódva angyalkát, ajándéktasakot, szaloncukrot, sapkadíszeket készítettek a fiatalokkal. Az volt a cél, hogy a diákokkal megszerettessék, megismertessék a kézimunka, az alkotás örömét. A feledésbe merült kézműves technikák tanulása közben közös élményben volt részük a gyerekeknek, sokat beszélgettek, tisztelettel fordultak a szépkorúak felé.

A foglalkozást folytatják decemberben is, mert a gyerekek nagyon megkedvelték, érdeklődnek, előre feliratkoztak, hogy szeretnének részt venni.

Varga Jánosné, a hímző asszonyok közösségének a vezetője érdeklődésünkre elmondta, hárman segítettek a diákoknak, kölcsönösen nagy élmény volt ez a nap.

– Igen, lesz folytatás – erősítette meg a jó hírt. Különösen érdeklődők az 5. és a 6. osztályos lányok, vannak nagymamai történeteik. – A kézimunkázás közben beszélgettünk velük, miközben textil szaloncukrokat készítettünk, fonalból pedig angyalkákat is. Minden ilyen és hasonló felkérést szívesen fogadunk, időnk van, hiszen hetente egyszer találkozik a közösségünk. Hétfői napokon tartjuk szakköri foglalkozásainkat. Szeretnénk bevonni a fiatalokat, hiszen komoly értéket képviselnek az orosházi, a Békés megyei hímzések. Megőrzésük, átadásuk a jövő generációjának komoly törekvésünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában