Online

2022.11.15. 12:24

Csipkeverés után a makramézást tanulják Kunágotán

Több kézműves modult hirdetett meg a Nemzeti Művelődési Intézet, a Békés Megyei Népművészeti Egyesülettel kooperálva online népművészeti képzéseket vezetett be. A kunágotaiak is bekapcsolódtak.

Cs. I.

Az asszonyok kétféle kézműves tevékenységet végeznek /Fotók: BMH/

A könyvtár öt éve szervez kézműves foglalkozásokat. A szabadidős programot először önállóan, majd a Tudásunkkal kézenfogva című pályázati projekt támogatásával végezték. Nagy Ágnes, a könyvtár vezetője elmesélte, 2021-ben lehetőségük volt a pandémia idején elindított szakköri munkában való részvételre. 

Több kézműves modult hirdetett meg a Nemzeti Művelődési Intézet, a Békés Megyei Népművészeti Egyesülettel kooperálva online népművészeti képzéseket vezetett be. 

– A húsz órás, népművészeti modulba betekintő foglalkozásokat hetente megtartottuk és a csipkeverés szakkört kiválasztottuk. Létszámunk először 5 fő volt, majd gyarapodtunk. Kapcsolatot tartottunk a videotanárokkal online, járt nálunk mentorunk, a békéscsabai szakkör vezetője, Tóthné Kiss Szilvia. Tavaly két kiállításon is szerepeltünk – sorolta sikereiket a könyvtáros.

A csipkeverés mellett idén a makramézást is tanulják Kunágotán.

Ezek a bemutatkozási lehetőségek jó alkalmak arra, hogy másoknak is megmutassák elkészített szép csipkéiket. Az évzáró önálló kiállításuk nagy sikert aratott. Az idei, nyári falunapon is szerveztek kiállítást, ahol más, ügyes kezű asszonyokkal együtt szerepeltek a munkáik.

A csipkeverés mellett idén a makramézást is tanulják. A kétféle kézműves szakköri foglalkozást felváltva, heti rendszerességgel tartják szerdai napokon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában