Takarékoskodás

2022.11.21. 10:21

Kunágotán átköltözött a könyvtár a művelődési házba

A helyi művelődési ház és a könyvtár két épületben működik. Döntés született az energiamegtakarítás jegyében. A könyvtári szolgáltatások jelentős része átkerült a művelődési házba már októberben.

Cs. I.

Megtelnek a polcok az új helyen is, zavartalan a szolgáltatás A szerző felvétele

Az épületben gázzal fűtenek, de a rendszer szakaszolható. A helytörténeti gyűjteménynek otthont adó rész egyedi gázfűtésű, azt csak alkalmanként és az aktuális programnak megfelelően fűtjük – tájékoztatott az intézményvezető, Gábor László. A művelődési ház legnagyobb részét kitevő nagytermet külön kazánnal tudják fűteni, akárcsak az első blokkot, amelyhez a közösségi színtereknek helyet adó termek, iroda és kiszolgáló helyiségek tartoznak.

– A könyvtár ideiglenes áttelepítése zökkenőmentesen megtörtént. A könyvtári szolgáltatás folyamatos, beleértve a szakköri foglalkozásokat, illetve a nyilvános internethasználat biztosítását is. A folyamatosan beszerzésre kerülő új könyvek mellett a legtöbbet olvasott könyvek és folyóiratok kerültek át az ideiglenes  új helyükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában