Beruházás

2022.11.24. 20:00

Átadták a Vereshús üzemét Gyulán - galériával

Átadták a Vereshús Gyulai Kolbász- és Húsmanufaktúra kétszázmillió forintos, barnamezős beruházással elkészült, nettó ötszáz négyzetméteres gyártócsarnokát csütörtökön délután a fürdővárosban, a Hicu-telepi út melletti területen.

Papp Gábor [email protected]

Kétszázmillió forintos beruházás készült el

Fotó: Kiss Zoltán

Veres András ügyvezető lapunknak elmondta, meglévő húsüzemük kapacitása kicsinek bizonyult, onnan csak saját húsboltjaikat látták el.

– A gazdaságban, illetve a vásárlói igényekben történő változások, a késztermékek iránti kereslet növekedése miatt döntöttünk úgy, hogy bővítjük az infrastruktúránkat – fogalmazott a szakember. Veres András kérdésünkre kifejtette, egy nettó 500 négyzetméter alapterületű gyártóüzem jött létre.

– A feldolgozó üzemben főként szárazárut, de töltelékes hentesárukat, felvágottakat, sütnivaló kolbászt és hurkát is készítünk majd, illetve például tepertősütésre is lehetőség nyílik – fogalmazott Veres András. – Gyakorlatilag a teljes termékpalettánk gyártására lehetőség nyílik.

Veres András szólt arról, hogy a beruházáshoz 31 millió 140 ezer forintot nyertek eszközbeszerzésre a vidékfejlesztési pályázaton. Ez az adott projektelemre 50 százalékos intenzitású támogatást jelent, amiből a hűtőkamrákat, a hűtőgépészetet szerelték be, illetve 50 kilowattos napelemet telepítettek az épületre. Az üzem kialakításának további költségét pedig saját forrásból finanszírozták.

Az ügyvezető kitért arra, hogy az üzem átadása gyakorlatilag megtörtént, a hatóságok megadták a szükséges engedélyeket, a próbagyártás pedig már meg is kezdődött. A cég a saját vágást szünetelteti, így bérvágatott, valamint félsertéseket dolgoznak fel. A szakember kérdésünkre elmondta, bízik benne, hogy a fejlesztést eredményeként hosszabb távon újabb dolgozókat is felvehetnek majd.

Dr. Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy Veres Andrásnak ugyanúgy, mint ahogy Stéberl Andrásnak, a Gyulai Húsipar kiemelkedő történelmi alakjának megvolt, szintén megvan a jövőbe vetett hite, szakmai tudása és tapasztalata.

– Veres Andrásék családi vállalkozásukat 2007 óta, folyamatosan, lépésről lépésre fejlesztik – emelte ki a polgármester. Mint kifejtette, Gyula akkor vonzó és sikeres, ha eredményesen működő vállalkozások tevékenykednek a városban, olyan cégek, mint a Vereshús, amely kiváló magyar termékeket készít magyar húsból, magyar fűszerekből magyar szakemberek keze munkája által.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában