Bajkán Csaba

2022.11.07. 15:58

A kevermesi őrsparancsnok kitartó sportember is

Bajkán Csaba rendőr őrnagy, a Kevermesi Rendőrőrs parancsnoka 25 éve rendőr. Tanulmányait 1997-ben kezdte, majd a járőrként töltött évek után, miközben a Rendőrtiszti Főiskolára járt, 2000 és 2004 között a bűnügyi osztályon nyomozott és vizsgált. Immáron 18 éve őrsparancsnok Kevermesen. Elhivatott, kitartó, ahogyan a sportban is.

Csete Ilona

Fotók: BMRFK/Facebook

Bajkán Csaba korábban focizott, manapság azonban a futással tartja karban egészségét, erőnlétét, és nem is akármilyen eredményekkel büszkélkedhet. Tavaly részt vett a Spartan Hungary Spint versenyen, Kazincbarcikán és az I. Túzok Trail futáson, Dévaványán. Idén április 23-án, éppen egyik gyermeke 12. születésnapján egy Spartan Hungary Trail félmaraton versenyen állt rajthoz a Rakacai-tó környékén, majd a 10 kilométeres távot teljesítette október 21-én Komlón, a Spartan Hungary Night Trail keretében. Gyönyörű érmekkel tért haza. 

Idén ott volt az Ultra Tisza-tó 10 kilométeres futáson, melyet teljesített is. Fontosnak tartja a beteg emberek segítését, ezért május 14-én, az I. Jótékonysági Kastélyfutáson, Szabadkígyóson a cukorbeteg gyermekeket támogatta. Korábban egy-egy alkalommal részt vett a Békéscsaba-Arad Szupermaraton kerékpáros túrán, és szintén biciklivel a Mályvád Túrán is.

Bajkán Csaba célja, hogy megszerezze a Spartan Trailfecta érmet.

Célja, hogy megszerezze a Spartan Trailfecta érmet, ami a 10, 21, és 50 kilométeres Trail versenyszámok teljesítése után lehet az övé. A 10 és 21 kilométerért kapott érem már az otthonában díszeleg, a harmadikért pedig sokan drukkolnak neki.

Bajkán Csaba őrsparancsnokként is kiválóan teljesít, emellett háromgyermekes családapa. Felesége, Andrea és 12 éves fia, Milán, valamint kislányai, a 9 éves Boglárka és a 3 éves Emese várják haza nap mint nap. Szeretettel emlékszik általános iskolai testnevelő tanárára, Gulyás Imrére, hiszen ő szerettette meg vele a sportot, sok versenyre benevezte és elvitte gyermekkorában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában