Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány

2022.11.19. 19:28

A gyerekekért mesélt, énekelt Mező Misi a gyulai esten

Mesélő címmel tartott nagy sikerű jótékonysági estet szombaton a gyulai Almásy-kastély Stefánia-szárnyában Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere. Az énekes a magánéletében és a zenei pályája során megélt élményeiről mesélt, miközben akusztikus gitárkísérettel játszott dalokkal színesítette a programot. Az est bevételét a művész a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány részére ajánlotta fel.

Papp Gábor, [email protected]

A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt segítette az énekes

Fotó: Für Henrik

Régi barátság fűz Abdul doktorhoz, dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamedhez, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnökéhez. Amikor néhány éve szerveztünk egy Magna tábort Szanazugban, ő is meglátogatott minket, összebarátkoztunk – árulta el hírportálunk a kiváló énekes. Mint elmondta, Abdul doktorban egy kiváló gyermekorvost ismert meg, aki szívvel-lélekkel teszi a dolgát, mindent megtesz a kis betegekért.

– Amikor a testvérem gyermeke egy alkalommal kórházba került, én is nagyon izgultam érte, sokszor beszéltem Abdullal, aki akkor is mindenben segített – tette hozzá. – Alapból is szociálisan érzékeny vagyok, ha pedig gyerekekről van szó még erősebb ez az érzés. Abdul vetette fel az ötletet, hogy mi lenne, ha tartanék egy jótékonysági estet. Természetesen azonnal igent mondtam. Úgy gondolom, hogy az emberi életnél nincs fontosabb ma a világon. Az alapítvány vezetői és segítői nagyon komoly szolgálatot vállaltak, amikor programot indítottak a koraszülöttmentő beszerzéséért, aminek a fenntartása is kiemelt feladat, komoly költségeket von maga után. A gyulai Mesélő est bevételét az alapítványnak ajánlom fel, amivel remélem, hozzá tudok járulni a mentőautó működéséhez.

 

Mező Misi az est folyamán az életéből mesélt humoros vagy kevésbé humoros történeteket, a sztori és a dalok sora az autentikus cigány zenétől indult, érintette a La Bomba zenekarban eltöltött időszakot, a latin zenéket, de a Budapest Bárból és természetesen a Magna Cum Laude legendás slágereiből is eljátszott dalokat. Mező Misi kedvenc előadóinak egy-egy kedves szerzeménye is felcsendült, illetve dicsőítő dalokat is énekelt.

Mező Misi kérdésünkre elmondta, hazai pályán, hazai közönség előtt mindig különleges érzés játszani.

 

– Azt szokták mondani, hogy az ember a saját hazájában nem lehet próféta. Mégis jó érzés, amikor dobozi és gyulai barátaim, ismerőseim üzenetben elküldték a megvásárolt jegyeikről a fotókat. Sokan keresnek, hogy elmondják, követik és szeretik, amit csinálok – fogalmazott. – Már előre izgalommal töltött el, hogy hazai pályán játszhatok, hiszen több olyan ember ült a közönség soraiban, akiket ismerek, akik a barátaim. Akik eljöttek többen kiemelték, hogy örülnek, hogy egy jó ügyet támogatnak, és számomra nagyon megtisztelő, hogy arról is szóltak, büszkeséggel tölti el őket, hogy Békés megyéből, egy megyei községből Dobozról jutottam el valahová, és értem el valamit kemény munkával.

Kérdésünkre az énekes elárulta, hogy decemberben jelenik meg a Magna Cum Laude új, nagyon mély mondanivalójú dala, az Óda a szeretethez című szerzeményük. Mint megtudtuk, a csapat a napokban forgatja majd le a számhoz a videoklipet. Mező Misi kitért arra, hogy az idei év eddig nagyon jól sikerült számukra, az élet visszaállt a Covid előtti kerékvágásba. A jövő évvel kapcsolatban ugyanakkor bennük is sok kérdés fogalmazódik meg.

 

Műsorvezetőként is bemutatkozott

Mező Misi a közelmúltban új oldaláról mutatkozott be, az énekes vezeti a Duna tévén látható Jézus és… című különleges sorozatot.

– Egy vallási, ismeretterjesztő dokumentumsorozatról van szó, amelyben ősi mesterségeket mutatunk be, és próbálunk összehasonlítani Jézus idején végzett tevékenységeket napjainkkal. Körüljárjuk, hogy mi változott, mi maradt azonos, mi hasonló – emelte ki a Mező Misi, majd hozzátette, mindezt teológiailag is megvizsgálják, minden adásban megszólal egy pap vagy lelkipásztor, illetve egy régész-muzeológus is, akivel a szakterületét vizsgálják.

Mint elmondta, nagyon örült a lehetőségnek, hiszen szereti a kihívásokat.

– Nagyon élveztem a munkát, több mint egy évig forgattuk a tizenkét epizódot. Nem egyszer előfordult, hogy a turnébuszból azonnal az MTVA-s buszba ültem át, és indultunk is forgatni – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában