Energetikai fejlesztés

2022.10.01. 07:01

Vízügyi épületeket korszerűsítenek megyeszerte

Megkezdődött a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság több épületének energetikai korszerűsítése. A gyulai székhelyű KÖVIZIG a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében 402,33 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert el erre a célra.

P. G.

Központi székház udvari homlokzata

Forrás: KÖVIZIG

Mint az a KÖVIZIG közleményében olvasható, a 412,96 millió forint összköltségvetésű projektben az igazgatóság négy irodaépületének energetikai korszerűsítése valósulhat meg. A fejlesztések érintik az igazgatóság gyulai központi székházát, a gyulai szakaszmérnökség és műszaki biztonsági szolgálat, a szarvasi és a szeghalmi szakaszmérnökség épületét.

Központi székház Megyeház utcai homlokzata
Forrás: KÖVIZIG

A projekt célkitűzése, hogy igazgatósági szinten csökkenjen az elsődleges energiafogyasztás, a gáz- és a villamosenergia-felhasználás,
az üvegházhatású gázok kibocsátása, valamint növekedjen a megújuló energiaforrásból előállított energia.

A fejlesztés kiterjed a négy irodaépület külső határoló szerkezeteinek, valamint a zárófödémeinek utólagos hőszigetelésére, nyílászáróinak cseréjére és fűtésük korszerűsítésére. Napelemeket csak a szarvasi és a szeghalmi szakaszmérnökségekre telepítenek, ugyanis a központi székházon, valamint a gyulai telephelyen egy 2015-ben megvalósult pályázat során már elhelyeztek egy-egy házi méretű napelemes kiserőművet.

A Gyulai Szakaszmérnökség és a Műszaki Biztonsági Szolgálat épületének hőszigetelése
Forrás: KÖVIZIG

A kivitelezés augusztus közepén a munkaterület átadásával megkezdődött. A gyulai helyszíneken hőszigetelési munkák és nyílászárócserék folynak. Szeghalomban az építési vállalkozó elvégezte a fűtési rendszer korszerűsítését. Szarvason szeptember utolsó hetében indul a munka az építőanyagok leszállításával és az állványzat építésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában