Kerékpáros fejlesztések

2022.10.24. 12:36

Változatos szolgáltatásokkal vonzzák a biciklis turistákat Békéscsabára

Arra törekszenek, hogy a Békéscsabán és környékén megvalósult kerékpáros fejlesztéseket a turisták gyorsan felfedezzék és megszeressék – mondta Opauszki Zoltán, a város turisztikáért felelős tanácsnoka, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke, hozzátéve, szeretnék, hogy minél több békéscsabai és környékbeli vállalkozás csatlakozzon az országos kerékpárosbarát hálózathoz.

Licska Balázs [email protected]

Opauszki Zoltán, Zima Péter és Kotroczó Henrietta, a békéscsabai Tourinform-iroda vezetője egyeztetett a minap a szállodánál /Fotók: BTE/

Az elmúlt időszakban számos, a kerékpározás területét érintő fejlesztés történt a városban. Ezzel egy időben az aktív turizmus is népszerűbbé vált a turisták körében, egyre többen döntenek úgy, hogy szabadidejüket testmozgással töltik. Dinamikusan növekszik azok száma, akik mind közlekedési, mind szabadidős céllal rendszeresen pattannak nyeregbe – ismertette Opauszki Zoltán, a város környezetvédelemért és turisztikáért felelős tanácsnoka.

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnökeként hozzátette: szeretnék, hogy a kerékpározás és az ehhez kapcsolódó tevékenységek a jövőben kiemelt figyelmet kaphassanak a város turisztikai kínálatában. Az előrejelzések szerint a következő időszakban a térségben dinamikusan növekedhet a kerékpáros turisták száma. Arra törekszenek, hogy a Békéscsabán és környékén végrehajtott kerékpáros fejlesztéseket a turisták gyorsan felfedezzék és megszeressék.

Ennek érdekében az elmúlt időszakban együttműködésbe kezdtek a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel (MAKETUSZ). Vendégül látták a szervezet tagjait, és két kerékre pattanva tekerték be közösen a közép-békési térség számos természeti és épített örökségét. Ezzel egy időben aktív kampányba kezdtek, hogy minél több békéscsabai és környéki szolgáltató csatlakozzon az országos kerékpárosbarát szolgáltatói hálózathoz.

A telefonos alkalmazásban jelenleg három békéscsabai szolgáltató található.

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ megbízásából a MAKETUSZ hozza létre és működteti az országos kerékpárosbarát szolgáltatói hálózatot. Egy országos lefedettségű hálózatot alakítanak ki, amelynek tagjai kielégítik a kerékpáros túrázók igényeit, azonosan magas minőségű szolgáltatást nyújtanak, és így több vendéget, magasabb bevételt realizálhatnak.

Kiemelte: érdemes a hálózathoz csatlakozni, mert a tagok egy dinamikusan növekvő célcsoport számára lesznek láthatóak és vonzó célpontok; a MAKETUSZ felületein való megjelenéssel automatikus és ingyenes promócióhoz jutnak; különböző támogatási programokban vehetnek részt; valamint olyan tudásanyagot kapnak, amelyek révén folyamatosan naprakészek lehetnek.

Elmondta: az elmúlt hetekben számos békéscsabai szolgáltató – szálláshely, attrakció, vendéglátóhely – jelezte, hogy csatlakozna a kerékpárosbarát hálózathoz. A MAKETUSZ ingyenesen letölthető Kerékpárosbarát applikációja tartalmazza a kerékpárosbarát vendéglátóhelyeket és szálláshelyeket – a bringaparkok, a vízvételi helyek, a szervizpontok, a bringás pihenők, az izgalmas útvonalak mellett. Az alkalmazásban jelenleg három békéscsabai szolgáltató található: az Arcanum Hotel, a Veszely Csárda és az Árpád Pálinkatanya, és folyamatban van a Munkácsy Emlékház, a Csabai Rendezvénypajta, illetve a Frankó Tanya és Haluskaház feltöltése.

Csomagajánlatot is kínálnak a vendégeknek

Első békéscsabai szálláshelyként az Arcanum Hotel érdemelte ki a MAKETUSZ kerékpárosbarát szolgáltatói címet. Zima Péter igazgató elmondta, hogy a szállodánál biztonságosan, kamerával őrzött, fedett tárolóban helyezhetik el a vendégek a bicikliket. Műszaki probléma esetén megfelelő szervizháttér áll rendelkezésre; a hotel udvarában tisztítani is lehet a bringákat. Igény esetén hidegcsomagot állítanak össze a kirándulásokhoz; helyi és megyei túraútvonalakat tartalmazó kiadványokat biztosítanak. A szállóvendégek ingyenesen bérelhetnek kerékpárt, igény esetén a biciklik szállítására is van mód, valamint tapasztalt túravezető által koordinált csillagtúrán is részt vehetnek az érdeklődők. Sőt, a hotel csomagajánlatot is kínál azoknak a vendégeknek, akik kifejezetten kerékpározási szándékkal érkeznek a városba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában