Tizedik évforduló

2022.10.13. 09:18

Ünnepeltek az orosházi nyugdíjasok olvasókörében

A Nyugdíjas Pedagógusok Justh Zsigmond Olvasóköre fennállásának a 10. évfordulóját ünnepelte szerdán a városi könyvtárban.

Cs. I.

Sokat nosztalgiáztak szerdán este a tagok

Fotó: Csete Ilona

Makuláné Gulicska Valéria a nyugdíjas pedagógusok civil szervezetének az elnöke elismerően szólt az ötletgazdáról, Bozó Kláráról és segítőikről. A könyvtár igazgatója, Buzai Csaba az olvasókör vezetőinek (Bozó Klárának, Csányiné Kádár Tündének) köszönte meg elszántságukat, elhivatottságukat. Az olvasókörnek helyet adó művelődési ház igazgatója, Lajti Tímea egy fotóalbummal lepte meg a közösséget.

Visszaemlékezett a kezdetekre Klárika, aki ma már Budapesten él, ahol az orosházihoz hasonló olvasóköri közösség tagja.

– A tagoknak köszönhető ez a tíz év, akik tartalommal, olvasmányélménnyel töltötték meg találkozásainkat a kezdetekkor. Mindenki magáénak érezte ezt a közösséget – tette hozzá. Elmesélte, hogy a Szabó Ervin fiókkönyvtárban hasonló olvasókör működik, az ottani nyugdíjas klub támogatásával. Az Anyanyelvápolók Szövetségének a jó kívánságait is elhozta Orosházára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában