Csabai kolbászfesztivál

2022.10.21. 15:57

Tajvani küldöttség is járt a Viharsarki Éléskamrában

A 25. Jubileumi Csabai Kolbászfesztivál keretén belül az élelmiszeripari- és mezőgazdasági sátrat – mely a Viharsarki Éléskamra nevet viseli – is sokan felkeresik. Számos kistermelő kínálja portékáját, természetesen főként kolbászokat.

Ny. L.

Dankó Béla, Kozsuch Kornél és Prohászka Béla fogadta a tajvani delegáció tagjai

Fotó: Für Henrik

 Jelen van a sátorban az Agrármarketing Centrum is, mely sertéshúsfogyasztást ösztönző kampányt folytat. Mangalicakolbásszal és hagyományos sertéssonkával várják a vendégerket.

Tajvani küldöttség érkezett Liu Shih-chung nagykövet vezetésével pénteken a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) standjához. A nagykövet kíséretében lévő Albert Changot és Daniel Hu-t Dankó Béla országgyűlési képviselő, Hégely Sándor fesztiváligazgató, valamint Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács fogadta.

Kozsuch Kornélnak, a megyei agrárkamara elnökének és Prohászka Bélának a kezdeményezésére indult el a Gazda a konyhában kampány, melynek célja az aktuálisan beszerezhető zöldség, gyümölcs, illetve húskészítmények vásárlásának, fogyasztásának népszerűsítése. Ennek keretében látványfőzéssel és hungarikum csabai kolbásszal készült fogásokkal várják a fesztivál szombati napján látogatókat a Viharsarki Éléskamrában. Süt és főz Daka Zsolt, Gyulahús Kft. ügyvezetője, dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető főispán, Kozsuch Kornél, András Attila Xavér, a csabacsűdi András Gazdaság vezetője és Roszik Attila, NAK Békés megyei alelnöke.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában