Születés kiállítás

2022.10.03. 11:41

Tabuk nélkül a születésről – kiállítás nyílt a Csabagyöngyében

A termékenységtudatos fogamzásszabályozás, a fogantatás és a születés témakörét járja körbe a Születés kiállítás, amely a Garabonciás napok keretében nyílt meg hétfőn a Csabagyöngye Kulturális Központban és keddig fogadja az érdeklődő középiskolásokat.

L. B.

Kedden is fogadja az érdeklődő fiatalokat a Születés kiállítás, amely hétfőn nyílt a Csabagyöngye Kulturális Központban

Fotó: Bencsik Ádám

A tárlat szakmai vezetője, a szervező Egyensúly AE Egyesület munkatársa elmondta, hogy itthon évente több ezer abortusz fordul elő a 15 és 19 év közötti lányok körében, ezért nagyon fontos, hogy tudatosak legyenek a fiatalok, számos alternatívát mutatnak be a számukra. Herczegné Számel Annamária hangsúlyozta, hogy nincs rossz kérdés, nincsenek tabuk, bármit nyugodtan felvethetnek a középiskolások, és mindenre azonnal válaszolnak is a kiállításon közreműködő szakemberek.

Az Egyensúly AE Egyesület tagjai minden kérdésre választ adnak
Fotós: Bencsik Ádám

Sorolta, hogy többek között szemléletes módon mutatják be, hogy egy ejakulátumban 20-60 millió spermium található, azt, hogy miként növekszik a magzat a méhben, hogy egy újszülöttnek milyen aprók a szervei. Érdekesség: egy speciális berendezés segítségével szülési fájdalomhoz hasonló izom-összehúzódást generálnak, amit kipróbálhatnak a bátor fiatalok. De beleülhetnek egy piros hintába, ahol szívhangot hallhatnak, mintha a méhben lennének; felvehetnek egy terhespocakot is, hogy megtapasztalják, mennyire jelent kihívást a kismamáknak lehajolniuk és bekötniük a cipőt; illetve akár egy DNS-spirált is összeállíthatnak a középiskolások. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában