Sikeres pályázatok

2022.10.03. 11:59

Számos fejlesztést valósíthatnak meg Medgyesegyházán

Több sikeres pályázat eredményeként számos fejlesztést valósíthatnak meg Medgyesegyházán – jelentette be Erdős Norbert országgyűlési képviselő és Kraller József polgármester a Medgyesegyházi Napok keretében.

N. Sz.

Erdős Norbert és Kraller József fontos beruházásokat jelentett be

Forrás: MW-archív

A Civil-ház korszerűsítésére 120 millió forintot nyert az önkormányzat a TOP Plusz keretében. Az épületet szigetelik, a nyílászárókat kicserélik, az akadálymentesítés jegyében rámpát építenek és mozgáskorlátozott mosdót alakítanak ki, 2,40 kW-os napelemes rendszert telepítenek a magastetőre. A meglévő konvektoros rendszer helyett központi fűtésest alakítanak ki, modern kazánt építenek be.

Élhetőbbé is teszik Medgyesegyházát, szintén a TOP Plusz keretében, több mint 411 millió forintból. Egyrészt fejlesztik a kékinfrastruktúrát, megoldják a Hősök utca csapadékvíz-elvezetését, elkészítik, aktualizálják az integrált vízgazdálkodási tervet, szorgalmazzák a vízmegtartást, másrészt a zöldinfrastruktúrát, amelynek során fákat, évelő növényeket telepítenek. Várhatók munkálatok majd a Civil-ház udvarán, valamint kerékpárutat építenek a Hősök utcában, illetve az illegális hulladéklerakók felszámolására is gondot fordítanak.

Az együttműködésnek köszönhetően, a Magyar Falu Program keretében új falugondnoki busz beszerzésére 14,3 millió forintot, új játszótér kialakítására csaknem 6 millió forintot, belterületi út felújítására pedig közel 45 millió forintot kapott a város. Emellett a Medgyesegyházi Nebulókért Alapítványnak a városi gyereknap szervezésére 2 millió forintot, a helyi evangélikus egyházközség számára pedig tábor szervezésére 400 ezer forintot biztosítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában