Ménesbirtok

2022.10.12. 13:16

Bemutatták a mezőhegyesi középiskola sokszínű képzési palettáját – galériával

Nyílt napot hirdetett a Mezőhegyesi Technikum, Szakképző Iskola a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen szerdán. A főépület aulája megtelt fiatalokkal, kísérőikkel. Folyamatosan érkeztek az érdeklődők, s kíváncsian hallgatták Tarkó Gábor igazgató tájékoztatóját.

Cs. I.

A ménesudvaron a lovas képzéseiket mutatták meg a látogatóknak

Fotó: Für Henrik

A békéscsabai Vida-Szűcs Kira hatodikos, de már édesanyjával ellátogat a nyílt napokra. A lovas szakmák érdeklik a diáklányt, aki kicsi kora óta lovagol. Találkoztunk egy nagybánegyesi nyolcadikos fiúval, akit édesapja kísért el, őket a mezőgazdasági gépésztechnikus képzés érdekelte. A vendégek fogadásában vett részt az iskola elsős diákja, a battonyai Neuhauzer Viktória, aki növénytermesztést tanul és remekül érzi magát választott iskolájában. 

A megújult főépületbe érve az orosházi vívók bemutatója fogadta a látogatókat: kiderült, a vívók szakmai partnerei a mezőhegyesi középiskolának, ahol a diákok a testnevelés órákon ismerkednek ezzel a sporttal.

Tarkó Gábor a megnyitón elmondta, több mint 200 éves hagyománya van Mezőhegyesen a lovas képzéseknek, de az agrárgépész képzésekben is országos szinten úttörők. Itt volt az ország első traktoros iskolája, 1911 óta képeznek gépészeket. A felújításokról, a fejlesztésekről mesélt az érkezőknek, valamint az új kollégiumról, ami 150 fő befogadására lesz alkalmas és szállodai kényelmet kínál majd lakóinak.

– Az ország legszebb iskoláját olyan szakmai minőséggel szeretnénk megtölteni, hogy ne csak a legszebb, de a legjobb is legyen – tette hozzá. Jó hír: nagyon sok a jelentkező. Az elmúlt nyolc évben megduplázódott a létszám, tavaly háromszoros túljelentkezés volt a technikumban – tette hozzá az intézmény vezetője, aki mindenkit invitált, hogy a műemléki épületben látogassanak órákat, menjenek be a tanműhelyekbe, ahol a legmodernebb oktatási eszközökkel ismerkedhetnek meg, s ahol a mezőgazdasági technikusok, a mezőgazdasági gépésztechnikusok, a mezőgazdasági gépészek és a gazdák képzését végzik.

A központi ménesudvaron a lovas képzéseiket mutatták meg a látogatóknak. A központi gépjavító állomáson pedig a mezőgépészek gyakorlatát. A mezőgazdasági gépek bemutatója mellett lehetőséget adtak traktorvezetésre is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában