Elégedettek a forgalommal

2022.10.27. 11:19

Sokan látogatnak Gyulára a hosszú hétvégén

A nyári hónapok és az ősz eddig eltelt időszakában mért vendégforgalommal alapvetően elégedettek a gyulai turisztikai szolgáltatók.

Jól sikerült a nyár Gyulán

Fotó: Bencsik Ádám

Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a nyári hónapok és az ősz eddig eltelt időszakában mért vendégforgalommal alapvetően elégedettek a gyulai turisztikai szolgáltatók. Az előttünk álló négynapos hosszú hétvégére vonatkozó előrejelzések alapján a megkérdezett, összesen 1180 férőhellyel rendelkező gyulai szállodák telítettsége átlagosan 80 százalék fölött áll. Legnépszerűbb a szombati éjszaka, amelynek máris 95 százalék fölötti a foglaltsága.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján az idei év első 8 hónapjában több mint 146 ezer vendég összesen 418 ezer 569 éjszakát töltött el Gyulán, és a vendégek 84 százaléka belföldről érkezett.

A pandémia előtti teljes év, 2019 azonos időszakának forgalmától az idei forgalom 7 százalékkal maradt el, a Gyulai Polgármesteri Hivatal Adócsoportjának nyilvántartása alapján. Az idegenforgalmi adóköteles vendégéjszakákból ebben az időszakban több mint 124 millió forint folyt be, melyet az önkormányzata teljes egészében visszaforgat a helyi turizmusmenedzsmentre, a turisztikai programkínálatra és turizmusmarketingre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában