Energiaracionalizálás

2022.10.12. 15:26

Rövidebb órákat és szüneteket tartanak hétfőtől a csabai szakképzési centrum iskoláiban

Jövő héttől 40 perces órák lesznek és 5 perces szünetek a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) tagintézményeiben – mondta Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója. Hozzátette, szeretnék 25 százalékkal csökkenteni az energiafelhasználást, ugyanakkor úgy, hogy az oktatás színvonala, minősége ne csorbulhasson.

L. B.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A fentiek miatt döntöttek úgy, hogy a hatékonyságot szem előtt tartva 45 perces helyett 40 perces órák lesznek – mind az elméleti, mind a gyakorlati órák esetében –, a 15 perces szüneteket pedig 5 percesekre mérséklik. 

A tagintézmények viszont kaptak némi szabadságot, azaz tarthatnak bizonyos esetekben ennél hosszabb pauzákat, például ebédszüneteket. Ha pedig volt olyan, hogy tömbösítve szervezték meg az órákat, akkor ezek mehetnek továbbra is ilyen formában.

Mucsi Balázs főigazgató hangsúlyozta, a diákok az intézkedések eredményeként hamarabb hazaérhetnek, a bejárósok a korábban induló járatokat is elérhetik, ami kedvező lehet a számukra. A rendelkezéseket október 17-étől, hétfőtől léptetik életbe, és a tervek szerint azokat tavaszig, márciusig tartanák fenn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában