Továbbtanulás

2022.10.15. 15:58

Nagy volt az érdeklődés a békéscsabai technikum nyílt napján

Az idei tanév első nyílt napját tartották szombaton a Békéscsabai SZC Kemény Gábor Technikumában. Az intézménybe a továbbtanulás előtt álló nyolcadik osztályos diákokat várták.

Gy. R.

Egy oktatási intézmény életében a beiskolázás gyakorlatilag az egyik legfontosabb teendő

Fotó: Gy. R.

Az eseményen az érdeklődő diákoknak és szüleiknek bemutatták a gépjármű mechatronikai, a logisztikai technikus és a közlekedésüzemvitel-ellátó technikus szakokat. A vendégek emellett tájékoztatást kaptak az iskola Erasmus programjáról, a Békéscsaba Hazavár és a Honvéd Kadét programról, illetve megismerhették a diákönkormányzat működését is.

Malatyinszki Péter intézményvezető ismertette, hogy a fiatalokat érdeklődés alapján csoportokra bontották. Ezután az diákoknak az igazgatói tájékoztatás alkalmával bemutatták az iskolát, annak szerepét és küldetését is. A délelőtt folyamán több programban is részt vehettek a tanulók: megismerkedhettek a szakmákkal, megnézhették a tanműhelyeket, és egy kis ízelítőt is kaptak az iskola életéből, hiszen az aktuálisan zajló órákba is betekintést nyertek.

Malatyinszki Péter elmondta, hogy egy oktatási intézmény életében a beiskolázás gyakorlatilag az egyik legfontosabb teendő, amit el kell látniuk. Hangsúlyozta: nagyon odafigyelnek arra, hogy megfelelő tájékoztatást nyújtsanak mind a diákoknak, mind pedig a szüleiknek. Hozzátette, hogy nem az a céljuk, hogy mindenáron beiskolázzák a gyerekeket, hanem az, hogy aki hozzájuk megy, minden hasznos információt megkapjon, hogy helyes döntést tudjon hozni. Mint mondta, kis iskolának számítanak, három szakirányú képzésükkel mindenképpen jól járnak azok, akik ezen területek iránt érdekelődnek. Utalt arra is, hogy a munkaerőpiacon jól hasznosítható tudást szereznek náluk a diákok. – Gépjármű-mechatronikai technikusra mindig szükség lesz, hiszen autók vannak, lesznek, ezek pedig elromlanak és szerelőhöz kell vinni.  A logisztikai- és közlekedésüzemvitel-ellátó technikus pedig jolly joker szakmának számít, mert az itt megszerzett végzettséggel nemcsak ebben az ágazatban tud elhelyezkedni a tanuló, hanem akár a kereskedelemben is, bárhol, ahol árumozgás, beszerzés zajlik – ismertette az intézményvezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában