Hivatástörténetek

2022.10.05. 09:08

Mező Misi műsorvezetőként mutatkozik be a Duna Televízióban

Mező Misi, a Magna Cum Laude zenekar gyulai frontembere műsorvezetőként mutatkozik be a Duna Televízió szombaton délután induló új, ismeretterjesztő műsorában. A Jézus és… című saját gyártású produkcióban láthatják a nézők, amint az énekes különböző mesterségekben próbálja ki magát, a címben lévő pontok helyére pedig hétről hétre az éppen kipróbált szakma neve kerül.

beol.hu

Forrás: magyarnemzet.hu

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, a műsor sajtótájékoztatóját a fővárosban, az Aquincumi Múzeumban tartották, mert ahogy Vukics Adrienn régész, muzeológus, a műsor szakértője elárulta, a sorozat sok felvételét ott készítették. Hiszen, mint mondta, a múzeum területén az ókorban például fazekas és pékség is volt.

– A mai, rohanó világban egyre inkább kötelező rutinná válik a munka és már egyre kevésbé látjuk meg egy szakma értelmét, lényegét – mondta Mező Misi. – A tévéműsor rávilágít arra, hogy ezeknek az évezredes foglalkozásoknak milyen jelentőségük van a mindennapjainkban. Olyan emberekkel találkoztam, akik szakmájukat nem kötelezettségként élik meg. Jó volt elmerülni velük a hivatástudatukban. Valamennyi foglalkozásban megmutatkozik a hit, ami a mindennapi újrakezdéshez elengedhetetlen és az erő, ami a küzdeni akaráshoz és az életben maradáshoz szükséges – fogalmazott Mező Misi, aki új műsorában utánajár, mennyit változtak kétezer év alatt a hivatások, kik azok, akikről Jézus beszél és nem utolsósorban azok, akik ezeket a mesterségeket művelik ma is.

A Jézus és… sorozat tizenkét epizódja szombat délutánonként 16.20-tól lesz látható a Duna TV-n.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában