Gyulakonyha

2022.10.06. 08:53

Mesterszakácsokkal teríthettek a gyulai óvodások

Rajzversenyt hirdettek a Gyula Város Egyesített Óvodájának tagintézményeibe járó nagycsoportosok részére. A díjátadás mellett előadást hallhattak az egészséges táplálkozásról és együtt teríthettek a mesterszakácsokkal.

P. G.

A Törökzugi óvodában is járt Ambrus György

Forrás: Kónya István Facebook-oldala

A Gyulakonyha az év utolsó hónapjában új helyére költözik, a volt Relégyár teljesen megújult-átalakított épületébe. A projekt részeként, az egészséges táplálkozás témakörében rajzversenyt hirdettek a Gyula Város Egyesített Óvodájának tagintézményeibe járó nagycsoportosok részére – tájékoztatott Facebook oldalán Kónya István alpolgármester. Szerdán a Törökzugi és a Galbácskerti Óvodába látogattak el a Gyulakonyha vezetőjével, Ambrus György ügyvezetővel, Szajkó Attila gombaszakértővel, valamint a Galbácskerti Óvodában csatlakozott hozzájuk Ambrus György Krisztián világbajnok mesterszakács is.

A gyerekek előadást hallhattak az egészséges táplálkozásról, az ehető és nem ehető gombákról, s együtt teríthették meg az asztalt Ambrus Györggyel.

A rajzverseny díjátadása sem maradhatott el, hiszen mindkét óvodából lett díjazott gyermek. Ők értékes rajzfelszerelést kaptak, míg minden nagycsoportos gyermek részére egy hatalmas egészségcsomagot adtak át, amiben alma, répa, sajt, müzli szelet, túrókrém és Túró Rudi is volt. Kónya István hozzátette, természetesen az egyesített óvoda többi tagintézményében is átadják ezeket a kis csomagokat a nagycsoportosoknak, megköszönve, hogy részt vettek a játékban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában