Körösvölgyi Állatpark

2022.10.12. 10:04

Magyarország gyíkfajai mutatkoznak be a szarvasi kiállításon

Az ősz folyamán a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kétéltű- és hüllővédelmi szakosztályának kiállítás sorozata vendégeskedik a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelyén.

Beol.hu

A kiállítás személetesen mutatja be az egyes gyíkfélék jellemzőit, hazai elterjedési területeit

Forrás: KMNP

Mint arról a nemzeti park honlapján beszámoltak, a szeptemberi, hazai békafajokat ismertető kiállítás után, októberben a gyíkfélék jutottak főszerephez. Aki ebben a hónapban látogat el a szarvasi Körösvölgyi Állatparkba, a kiállítás segítségével részletes ismereteket szerezhet ezekről a környezetünkben is előforduló hüllőkről.

 

A kiállítás személetesen mutatja be az egyes gyíkfélék jellemzőit, hazai elterjedési területeit, természetvédelmi helyzetét is. Ki gondolta volna például, hogy a kéktorkú smaragdsárkányként is emlegetett zöld gyík, akár 40 centiméteresre is megnőhet, továbbá azt, hogy a szemfoltos fűsárkány, azaz a fürge gyík nem is annyira fürge, mint ahogyan azt gondolnánk? Arról se sokan hallottak, hogy a néhány éve külön fajként azonosított kékpettyes lábatlangyík utódai hártyás burokban, elevenen jönnek világra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában