Tárlat

2022.10.16. 10:28

Lélekébresztő címmel nyílt kiállítás a gyulai Tájvízházban

Lélekébresztő címmel nyílt meg Szabó Emese kiállítása pénteken délután Gyulán, a Tájvízházban.

P. G.

Mint a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖVIZIG) beszámolójában olvasható, az alkotó különleges drótékszereivel tavaly már bemutatkozott az intézményben, most pedig virágkötő mester, valamint dekoratőr oldalát ismerhették, ismerhetik meg az érdeklődők a tárlaton keresztül. A természetes elemekből, termésekből, fakéregből, a nagyon különleges izlandi zuzmóból készült alkotások bensőségessé varázsolják a belső tereket. 

„Mondhatjuk úgy, hogy Emese behozta a természetet a Tájvízház falai közé. Ismét egy olyan kiállítás élményével lehettünk gazdagabbak, mely még nem volt bemutatóházunkban” – fogalmaztak a KÖVIZIG oldalán. A kiállítást Széll János néprajzkutató, fafaragó népi iparművész nyitotta meg, aki bemutatta az alkotót, a munkásságát, és a kiállított alkotásokat egyaránt. A rendezvényen Réger Wanda tolmácsolásában két vers hangzott el, melyet kutyája, Ohana társaságában mondott el. A kiállítás november végéig látható a kiállítóteremben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában