Sváb konyha

2022.10.07. 20:16

Különleges receptes füzetet mutattak be Mezőberényben

Bemutatta az „Elődeink sváb konyhája utódaink számára” című kétnyelvű receptes füzetet a Mezőberényi Német Hagyományápoló Egyesület és a Német Nemzetiségi Önkormányzat, pénteken a könyvtárban – írja Facebook oldalán az Orlai-ház.

P. G.

Fotók: Orlai ház/Facebook

Frei Zita, a nemzetségi önkormányzat elnöke elmondta, a receptek nagy része a városból származik. Hozzátette, a megyében több településen működik német nemzetiségi önkormányzat, és ők is örömmel küldték el jellegzetes ételeik receptjeit. A magyar szövegeket az evangélikus gimnázium tanárai, Oláh Barbara és Kovács Bernadett fordíttatta le németre az akkori 11.n osztály tanulóval. Az ételek fotóit Eczeti György készítette. Frei Zita megemlítette, nagyon sok receptjük van még, szeretnék ezeket is hamarosan közzé tenni.

A receptes füzetet sokan megvásárolták.

Frey Mihályné, a nemzetiségi önkormányzat alelnöke a sváb ételek jellegzetességeiről szólt. Kiemelte, hogy ezek egyszerű, takarékos, ugyanakkor laktató ételek. A hozzávaló zöldségeket a konyhakertben vagy a Laposi-kertben termelték meg, a húst is maguk állították elő.

Schön Andrásné Károlyi Pálnéval a keresztfánk sütését mutatta be, a produktumot a résztvevők meg is kóstolták. Kapós volt a bemutatott receptes füzet is, sokan megvásárolták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában