Éghajlatváltozás

2022.10.28. 08:56

Közös klímastratégiát dolgoztak ki Szarvason

Két éven át különféle szemléletformáló programokkal növelték a szarvasiak, a hunyaiak és a csabacsűdiek elkötelezettségét a klímavédelem iránt – ismertették a szarvasi városházán, közölve, hogy sikeresen lezárult a három település közös klímavédelmi projektje.

L. B.

Intézkedéseket is kijelöltek a klíma védelme érdekében

Forrás: Shutterstock

Helyi intézményekbe szerveztek kiállításokat, roll-upokon bemutatva a klímaváltozás jelentőségét. Kétezer példányban jelentettek meg egy kiadványt, hogy az egyén mit tehet az éghajlatváltozás ellen. Ezeket helyi intézményekben osztották ki, de online is elérhető. 

Az Energiaklub szakértői előadásokat, workshopokat szerveztek önkormányzati és intézményi munkatársaknak, a közös klímastratégiáról ötleteltek. El is készítették a dokumentumot, amely amellett, hogy a jelenlegi helyzetet elemzi, intézkedéseket is kijelöl a településeknek a klíma védelme érdekében, köztük az épületenergetikai felújítások ösztönzésével, megújuló energiaforrások hasznosításával. 

A fiatalokat is megszólították, nekik tanulmányi versenyeket szerveztek: a témához kapcsolódó rajzokkal, valamint fotókkal és ötletekkel pályázhattak. Emellett a nagyobbakat moziba vitték, a kicsiknek pedig játékos feladatokkal mutatták meg, hogy miért fontos a Föld védelme.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában