Látványetetés

2022.10.10. 15:12

Kedvenceink lakomáztak az Állatok Világnapján

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelye minden évben megemlékezik az Állatok Világnapjáról.

Beol.hu

Fotók: Urbancsok Éva/kmnp.hu

Az Assisi Szent Ferenchez, az állatok védőszentjéhez köthető emléknapon, mintegy 170 fő kereste fel a Körösvölgyi Állatparkot, ahol a nap során 14 állatfaj látványetetésével egybekötött ismertetőjére került sor – olvasható a Körös-Maros Nemzeti Park honlapján.

A bölcsődésektől a nyugdíjasokig sokakat érdekeltek a bemutatott állati kedvencek. A legkisebbek énekeltek a mókusnak, megsimogatták a teknősöket, míg a nagyobbacskák többek között megfigyelhették Pákót, a park hollóját, hogy milyen ügyesen töri fel a főtt tojásokat, hogyan nassolnak a borzok vagy a rókák. 

A délután izgalmas farkas, fakó keselyű etetéssel folytatódott. A fűzfás jávor mámort, az európai bölények állófogadását, a dámok desszertjét, a gímszarvasok bemutatását, a vaddisznó bisztrót és a sakálok uzsonnáját két osztály is izgalommal követte végig. A felnőtt egyéni látogatóknak külön is meséltek az állatokkal kapcsolatos érdekességekről.

Fotó: Urbancsok Éva

A program során a vendégek aktívan vehettek részt az állatok részére előkészített csemegék átadásában, miközben 14 látványetetésen 14 faj egyedeiről hallhattak érdekességeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában