Próbaüzem után

2022.10.17. 12:44

Kamerarendszer számolja a forgalmat Kardoskúton

Több hetes próbaüzem után rendben működik a már meglévő kamerák kibővítésével elkészült önerős beruházása az önkormányzatnak. Forgalmat számlál az újonnan beüzemelt kamerarendszer. Varga Pál polgármester beszámolt arról, hogy egy hét átlagát tekintve több mint 1800 jármű szerepel a statisztikában naponta.

Cs. I.

Fotó: shutterstock.com

– A korábban kiépített kamerarendszerünk is jó szolgálatot tett, de polgármesterré választásomkor az egyik ígéretem az volt, hogy a Békés megye legbiztonságosabb települése címmel büszkélkedő községünkben a köz- és közlekedésbiztonságot lehet fokozni. Sose árt, ha még nagyobb biztonságban tudhatjuk az itt élőket. Ezért döntöttünk úgy, hogy a legmodernebb rendszert állítjuk szolgálatba. Saját erőt, 3,5 millió forintot fordítottunk a kiépítésére – sorolta a helyszínen.

– Eddig havidíjasok voltak a kameráink, mostantól, költségcsökkentéssel, átjátszó adókkal oldjuk meg a kamerák bejátszását. A polgárőrség és a helyi körzeti megbízott látja a képeket – tette hozzá.

– Ennek a kamerarendszernek a statisztikájára figyeltem fel: pontosan napi 1812 gépjármű egy hét napi átlaga. Ennyien haladnak át településünkön napi rendszerességgel. A sebességről ne is beszéljünk. Felgyorsult az élet, nő a forgalom, ami bennünket is érint. Csak egy példa: szabályosan, az út szélén közlekedő kardoskúti kerékpárosra egy áruszállító autóról lepotyogtak cseréplécek. Szerencsére komolyabb sérülései nem lettek ismerősünknek, de figyelemfelkeltésre kiváló az eset: szükségünk lenne arra a nagyon várt kerékpárútra, amely összekötné végre községünket Orosházával. 

Mi, a nagyváros agglomerációjában élők bizony sokszor nem vesszük elő autóinkat. Kíméljük a környezetet és a pénztárcánkat. Jó volna biztonságban érezni magunkat kerékpározás közben. Reménykedünk, hogy lesz pozitív előrelépés eme fejlesztés ügyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában