Közbiztonság

2022.10.11. 17:20

Kamerák pásztázzák Kevermes utcáit

Az önkormányzat 2018 óta fejleszti a település kamerarendszerét. Akkor 30 millió forintot nyertek a gazdaságélénkítő program keretében.

Cs. I.

Lantos Zoltán polgármester a település központjában kihelyezett kamerákat mutatta /Fotó: Für Henrik/

Az önkormányzat mindent elkövetett, hogy a beruházást felgyorsítsa, de a támogató csak optikai rendszeren keresztül engedte az adatátvitelt. Ez nem állt rendelkezésre, a kivitelezéssel várni kellett.

– Elérkezett az idő, a szuper gyors internet kiépítés keretében a teljes lefedettség megoldódott. A kameráinkat rákötöttük a rendszerre és kiváló minőségű felvételek készülnek. Huszonkét helyszínen 28 kamera figyeli a települést. A rendőrség bevonásával állítottuk be – mutatta büszkén az egyik helyszínen Lantos Zoltán polgármester. 

– Úgy gondolom, nem lehet úgy áthaladni a községünkön, hogy ezek ne észleljék a közlekedőket. Rendszámfelismerő a rendszer, a három irányból beérkező forgalmat figyeli Az adokat rögzíti. Beigazolódott: a felvételek kiválóak. Ez egy nagyon komoly fejlesztés a kevermesi közbiztonság és közlekedésbiztonság tekintetében – hangsúlyozta Lantos Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában