Pályaorientáció

2022.10.30. 16:32

Hat fogásra terített asztalt is bemutattak a gyulai gyerekeknek

A Lila iskolába és az Implom József általános iskolába látogatott a napokban Kónya István alpolgármester, Ambrus György mesterszakács, a Gyulakonyha vezetője és Bondár László éttermi mester.

P. G.

Bondár László, Ambrus György és Kónya István

Facebook oldalán Kónya István kifejtette, látogatásuknak kettős célja volt. Egyrészt bemutatták az idén megnyíló új Gyulakonyhát, az egészséges táplálkozás jegyében. Szó volt arról, hogy mit egyenek a diákok és mit kevésbé, milyen ételeket és italokat kerüljenek el és miből fogyasszanak többet. Másrészt egy rendkívül elegáns, hat fogásra terített ünnepi asztalt is megismertettek, a közelgő Márton-napra való tekintettel is a gyerekeknek.

 

– Egyfajta pályaorientációs órát tartottunk a fiataloknak mindkét iskolában, bízva abban, hogy közülük jó néhányan a vendéglátóiparban fognak elhelyezkedni. Jó hír a jövőre vonatkozóan, hogy a következő évtől már tanulókat is fogadhat a Gyulakonyha, így testközelből is meg lehet ismerkedni a korszerű sütő-főző berendezésekkel – hangsúlyozta Kónya István a Facebook posztjában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában