Rendkívüli testületi ülés

2022.10.19. 09:55

Három hónapos időszakokra vásárol Orosháza energiát

Rendkívüli képviselő-testületi ülést tartottak szerdán reggel Orosházán12 képviselő jelenlétében. Napirendre tűzték a villamosenergia- és földgáz beszerzésével kapcsolatban a közbeszerzési eljáráshoz kapcsolódó megállapodás jóváhagyását.

Cs. I.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az önkormányzat az intézményei részére, valamint a közvilágításhoz szükséges villamosenergia beszerzése kapcsán a közbeszerzési eljárást közösen kívánja elindítani a 2023-as év első három hónapját érintően. 

A második napirend is arról szólt, hogy a város a földgázbeszerzését (önkormányzat és intézményei, valamint gazdasági társaságai) is három hónapra, azt is közösen bonyolítják le.

A Raffai János képviselő által tett észrevételére (a földgáz világpiaci ára csökkken) reagálva Varga Imre ügyvéd elmondta, ezek miatt az áringadozások miatt is alkalmazzák a három hónapos beszerzési taktikát és nem egy évben gondolkodnak, az kockázatos lenne. Majd ismertette az árubeszerzés kapcsán a közbeszerzési törvény előírásait a képviselőkkel, akik egyhangúan megszavazták az előterjesztéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában