Jubileum

2022.10.01. 20:14

Harmincadik évfordulóját ünnepelte a Békési Kisgazdakör

A Békési Kisgazdakör újjáalakításának 30. évfordulója alkalmából tartottak ünnepséget szombaton, a szervezet székházában.

Papp Gábor

Erdős Norbert, Mucsi András, Deákné Domonkos Julianna és Tarkovács István /Fotók: Bencsik Ádám/

Az eseményen Tarkovács István elnök köszöntötte a megjelenteket. Mint elmondta, harminc év nagy idő, több mint egy emberöltő, ennek ellenére azok a célkitűzések, amelyeket a kisgazdakör alapítói 1991 végén, 1992 elején megfogalmaztak, ma is aktuálisak. 

Kiemelte, napjainkban is munkájuk meghatározó részét képezi a hagyományőrzés és a hagyományápolás, ami kiegészült a hagyományok átadásával is. 

Tarkovács István kifejtette, lényegesnek tartják, hogy gazdakör fiatalodjon, és a minél fiatalabb korosztályt is bevonják a szervezet mindennapjaiba. Emellett kitért arra, hogy miként három évtizede, úgy napjainkban is kiemelt figyelmet fordítanak az érdekvédelmi tevékenységre, három tagtársuk is ott van az agrárgazdasági kamarában. Ugyancsak hangsúlyos szerepet kap a gazdatársak kompetenciáinak fejlesztése, aminek jegyében kiváló szakemberek tartanak számos témában előadást a korszerű földművelésről és állattenyésztésről.

Tarkovács István kifejtette, lényegesnek tartják, hogy gazdakör fiatalodjon, és a minél fiatalabb korosztályt is bevonják a szervezet mindennapjaiba.

Az ünnepi eseményen köszöntőt mondott Mucsi András önkormányzati képviselő, Erdős Norbert országgyűlési képviselő, Deákné Domonkos Julianna tanácsnok. A kisgazdakör múltját különböző tematika és aspektusok mentén Szegfű Katalin, dr. Tóth Attila, Pataki Lászlóné, Egeresi Ferencné és Hégely László idézte fel.

Elismerték dr. Tóth Attila örökös tiszteletbeli elnök és Pataki Lászlóné alapító munkásságát. Emellett köszöntötték az IPOSZ elismerésében részesült Hőgye Mihályt és Szegfű Katalint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában