Új munkáltató érkezik

2022.10.09. 10:58

Gyufagyár partnercége nyithat telephelyet Mezőkovácsházán

Összeszerelési és csomagolást tevékenységet telepít a városba a gyufagyártásban érdekelt cég – adta hírül Erdős Norbert, a térség országgyűlési képviselője. A megváltozott munkaképességű munkavállalók körében jelentős foglalkoztatotti létszám alkalmazására lesz lehetőség.

Beol.hu

Csepreghy Elemér polgármesterrel a területfejlesztési miniszter hivatalában tartottak összevont értekezletet /Fotók: Erdős Norbert/Facebook/

30 év után először új munkáltató érkezik Mezőkovácsházára – osztotta meg a hírt közösségi oldalán Erdős Norbert, a térség országgyűlési képviselője. Mint írta, „Mezőkovácsházán tudatos munkával igyekszünk lehetőséget biztosítani arra, hogy minél több vállalkozás találja meg a településen tevékenysége feltételeit, ezáltal létesüljön és működjön egyre több munkahely a városban, megélhetést biztosítva az itt és a környéken élőknek. Az ipari terület kialakítása, fejlesztése, az inkubátorház e célokat szolgálják.”

A napokban Csepreghy Elemér polgármesterrel a területfejlesztési miniszter hivatalában tartottak összevont értekezletet arról, hogy hamarosan egy jelentős, gyufagyártásban érdekelt munkáltató nyithatja meg új telephelyét Mezőkovácsházán.

Mint az az értekezleten elhangzott, egy gyufagyár nyithat telephelyet Mezőkovácsházán.

„Nagyon jó hír, hogy egyre határozottabban körvonalazódik az a folyamat, melynek eredményeként a hazai gyufagyártás termelőfolyamatainak jelentős része Mezőkovácsházára kerülhet. Jelen állás szerint az érintett vállalkozás összeszerelési és csomagolási tevékenységet telepít a városba. A cég Mezőkovácsháza egyik legnagyobb munkáltatója lesz, ami abban a tekintetben is fontos, hogy következő évtől a megváltozott munkaképességű munkavállalók körében jelentős foglalkoztatotti létszám alkalmazására lesz lehetőség” – írta a fideszes országgyűlési képviselő.

A fentiekhez hozzátette: a rendelkezésre álló ingatlanok hasznosítása érdekében a kiajánlás megtörtént, és folyik a munka további vállalkozások bevonása, Mezőkovácsházára történő települése érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában