Fejlesztés

2022.10.04. 10:30

Elkezdődött a gyulai szakrendelő felújítása

Hamarosan elkezdődnek a korszerűsítési munkálatok a 4170 négyzetméter alapterületű gyulai rendelőintézetben, új orvostechnikai műszereket is beszereznek.

V. E.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Átadták a kivitelezőnek az épületet, hamarosan elkezdődnek a korszerűsítési munkálatok a 4170 négyzetméter alapterületű gyulai rendelőintézetben, melyet egy EFOP pályázat keretében 290,2 millió forintból újítanak fel – írta meg keddi közleményében a Békés Megyei Központi Kórház. A szakrendelő több ponton is modernizálást igényel, így cserélik többek között a teljes elektromos hálózatát, a vízvezeték hálózatát, a vizesblokkok szanitereit, a lámpatesteket, valamint szigetelik tetőszerkezetét. 

Továbbá új orvostechnikai műszereket szereznek be, 16 orvosszakmai területen. Ilyen lesz például egy új, digitális röntgenkészülék, egy urológiai ultrahang, valamint a szemészeti és a szájsebészeti szakellátásban használatos kézi műszerek. Hangsúlyozták, a gép- és műszerbeszerzések fő célja a betegségek korai diagnosztizálása, ezáltal a szövődmények, társbetegségek megelőzése. További cél a fekvőbeteg ellátásba való továbbítás csökkentése, illetve a várakozási idő minimalizálása és a betegelégedettség növelése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában