Energiatakarékossági lépések

2022.10.27. 17:25

Egy hónapra bezár a művelődési központ Vésztőn

Több intézkedésről döntött a minap a képviselő-testület, hogy spórolhassanak a gázzal és az árammal, azaz az energiaköltségekkel. A művelődési központ december 22-től január 22-ig zárva tart.

L. B.

A munkatársak a déli szárnyba költöznek

Forrás: Sinka István Művelődési Központ, Népfőiskola és Városi Könyvtár Facebook-oldala

A városházán a hőmérséklet nem lépi majd túl a 18 fokot, ám itt összevonásokra és így konkrét helyiségek lezárására nincs lehetőség. Igazgatási szünetet rendeltek el december 22-től január 6-ig. Az óvodákban és a bölcsődében legalább 20 fokot tartanak: a maximumot is meghatározták, ez az előbbiekben 22, utóbbiban pedig 23 fok lesz.

A művelődési központ december 22-től január 22-ig zárva tart. A színháztermet és az északi szárnyat nem fűtik, a munkatársak a déli szárnyba költöznek, és ide kerülnek a városi könyvtár szakemberei is, mivel a bibliotékára teljesen lakat kerül. Ennek ellenére lehet majd kölcsönözni, az igényeket a kultúrházban jelenthetik be, és átmennek a könyvekért.

A városüzemeltetési iroda Várkonyi utcai épületében maximum 18 fok lesz, a Móra óvodában a közfoglalkoztatottak számára kialakított melegedőt pedig március 15-ig bezárják. Vésztő-Mágorra november 15. helyett 1-jén lakat kerül március 15-ig. A Metykó házban a képek miatt 10-15 fokot tartani kell, a képtárban és a Bagolyvárban pedig nem volt eddig és most sem lesz fűtés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában