Csabai kolbászfesztivál

2022.10.15. 08:53

Dobogós lett az újkígyósi család kulárés kolbásza

A 25. Jubileumi Csabai Kolbászfesztivál szárazkolbászversenyére az újkígyósi Pallér Sándor családja három kolbásszal nevezett, az egyik kulárés kolbászt pedig ezüstéremmel díjazta a zsűri, mindössze egy ponttal maradtak le a győztestől.

beol.hu

Az egyik kulárés kolbászt ezüstéremmel díjazta a zsűri

Forrás: csabaikolbaszfesztival.hu

Pallér Sándor újkígyósi hentesmester, a Csabai Kolbászklub tagja feleségével, Pallérné Benkó Mónikával, és lányukkal, a hétéves Laurával három szál kolbásszal nevezett a csütörtökön a Csabai Rendezvénypajtában megtartott szárazkolbászversenyre.

A Mónika által leadott darab érdemelte ki a legmagasabb pontszámot.

– Három kolbászt különítettünk el a többitől, nem azért, mert ezek jobbak lennének, hanem, hogy mindenkinek meglegyen az a szál a családban, amire különösen odafigyel a kamrában, és nem vágja meg, bármennyire éhes is – ecsetelte Pallér Sándor. – Különös gonddal vigyáztuk ezeket, majd együtt vittük be a Csabai Rendezvénypajtába. Természetesen izgatottan vártuk a pontozás eredményét, mert mindenki a saját portékájára a legbüszkébb, de a zsűri szava szent.

– Örömteli, hogy ismét a dobogón végeztünk, sőt, annak a második helyén, az új kolbászkirálynak pedig gratulálunk. A látogatókkal találkozunk október 20-ától négy napon át a fesztiválon. A barátaimmal én is vágok egy hízót a Csabai Kolbászklubnál, és a feldolgozott húsból készült ételeket is érdemes megkóstolniuk a fesztivál résztvevőinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában