Október 6.

2022.10.05. 07:22

Csütörtökön megyeszerte megemlékeznek az aradi vértanúkról

Október 6-a az aradi vértanúk emléknapja, ez alkalomból megyénk számos településén tartanak majd csütörtökön megemlékezéseket.

Békéscsabán idén is az Aradi vértanúk ligetében lesz megemlékezés

Fotó: MW-archív

BÉKÉS

Október 6., csütörtök
17.30: Békési Polgári Esték a római katolikus plébánia közösségi termében, ahol az aradi vértanúkról is megemlékeznek.

BÉKÉSCSABA

Október 6., csütörtök
14.00: városi megemlékezés az Aradi vértanúk ligetében, beszédet mond Horváthné Szalai Angelika történelemtanár, műsort adnak a BSZC Kemény Gábor Technikum tanulói.

FÜZESGYARMAT

Október 6., csütörtök
17.00: városi megemlékezés az 1848-as emlékműnél, beszédet mond Lánczi Csaba önkormányzati képviselő.

GYULA

Október 6., csütörtök
11.00: megemlékezés az 1848/49-es a Honvédtiszti Emlékhelynél. Emlékbeszédet mond a Honvédelmi Minisztérium képviselője. Őrizd a lángot címmel Varga Miklós színművész, énekes és a Tabán Táncegyüttes ad közös műsort. Koszorúzás katonai tiszteletadással. Közreműködik a Katonazenekar és Díszszakasz, valamint az Erkel Vegyeskar.

GYOMAENDRŐD

Október 5., szerda
16.00: engesztelő szentmise és megemlékezés az aradi vértanúkról a Szent Imre Katolikus Templomban. A szentmisét celebrálja: Czank Gábor plébános.

MEZŐBERÉNY

Október 6., csütörtök
18.00: megemlékezés az I. kerületi német evangélikus templom melletti Kossuth Lajos és Széchenyi István szobránál. Megemlékezést tart Lázárné Skorka Katalin evangélikus lelkész, espereshelyettes. Közreműködnek a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola diákjai.

OROSHÁZA

Október 6., csütörtök
14.00: városi megemlékezés a Történelmi Emlékparkban, beszédet mond dr. Abonyi Lajos, a helyi német nemzetiségi önkormányzat elnöke.

SARKAD

Október 6., csütörtök
10.00: városi megemlékezés a Vértanúk terén, beszédet mond Kónya István, a megyei közgyűlés térségi tanácsnoka.

SZARVAS

Október 6., csütörtök
15.00: városi megemlékezés az Aradi Vértanúk Napja alkalmából az Evangélikus Ótemplomban. Köszöntőt mond: Babák Mihály polgármester. Megemlékező gondolatok: Lázár Zsolt esperes.

VÉSZTŐ

Október 6., csütörtök
10.00: városi megemlékezés a templomkertben, beszédet mond Karakas Anikó polgármester és Dorcsák Ignác református lelkész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában