Előadások

2022.10.01. 11:45

Beköszöntött az ősz a Lencsésire

Békéscsabán a Lencsési Közösségi Házban őszi zöldségeket, gyümölcsöket, savanyúságokat és befőtteket vonultattak fel több előadás kíséretében.

L. B.

Varga Tamás és Takács Péter nyitotta meg a rendezvényt

Fotó: Bencsik Ádám

Mindenféle őszre jellemző zöldséget és gyümölcsöt – így a paprikáktól a szőlőkig –, illetve azokból készült savanyúságokat, befőtteket és dzsemeket felvonultattak a Lencsési Közösségi Házban szombaton, ahol az intézmény és a berkein belül működő Mohácsy Mátyás Kertbarát Kör szervezett programot. Több előadás hangzott el, érintve a klímaváltozást; azt, hogy milyen öntözési lehetőségek voltak régen, milyenek vannak ma; illetve a régi Kárpát-medencei gyümölcsfajtákat szintén felelevenítették.

Takács Péter, az intézmény igazgatója elmondta, immár hagyomány, hogy a betakarításokat követően megrendezik az eseményt, megmutatva mindent, ami az őszre emlékeztet.

Velkey Gábor

Varga Tamás alpolgármester annak apropóján, hogy október 1-je szombat egyben az idősek világnapja is, elmondta, a közösségi ház élen jár a szépkorúak közösséggé szervezésében, valamint a kertkultúra terjesztésében is. Az előadások során a kertbarátok olyan információkat hallhattak, amelyek segíthetnek tájékozódni a mindennapokban. Például a klímaváltozás hatásait mindenki érezheti. Az önkormányzat sokat tesz a fenntarthatóbb környezetért, a geotermikus energia hasznosításával, a napelemparkokkal, a fásítással, az öntözéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában