Állami támogatás

2022.10.11. 19:28

A templom vakolatát javítják Orosházán

Felállványozták a katolikus templomot. Az utca embere pedig azt kérdezi, vajon mi készül? Iványi László kanonok elmondta, templomuk idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Néhol javításra szorul, karbantartására időt és pénzt kell áldozni folyamatosan.

Cs. I.

Rajki Zoltán és Rajki János

Fotó: Für Henrik

– Állami támogatásból, 15 millió forintból szeretnénk a templom tornyának a kőműves munkáit, javításait megcsináltatni. Voltak jelei (vakolatdarabok hullottak le) annak, hogy ezt a munkát nem lehet halogatni. Nem is olyan régen, amikor egy vihar a toronysüveget megtépázta, akkor a bádogozást alpinisták javították meg. A jelenlegi munkához kellett a templom köré az állványzatot felállítani – sorolta a plébános.

A templom idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját, most felújítják.

A katolikus templom közvetlen környezetében, a kerítésen belül, a kertjükben, a Zöld Város projekt részeként, járdát építettek, parkosítottak, kihelyeztek hulladékgyűjtőket és padokat is. A templom díszvilágítást is kapott. Amire pedig nagyon büszkék a katolikusok: toronyórájuk, ami minden égtáj felé mutatja a pontos időt, a szó legszorosabb értelmében hajszálpontos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában