Csabagyöngye Kulturális Központ

2022.10.25. 16:10

A szociális szféra szakembereit köszöntötték Békéscsabán

A szociális szféra szakembereit köszöntötték kedden a Csabagyöngye Kulturális Központban. Az ünnepségen Varga Tamás alpolgármester és dr. Csicsely Ilona, a családügyi és népjóléti bizottság elnöke átnyújtotta a Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést Haba László Gáborné, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ nyugalmazott vezetőápoló-helyettese számára, valamint a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ berkein belül működő családok és gyermekek átmeneti otthona munkatársi közösségének.

L. B.

Haba László Gáborné dr. Csicsely Ilonától és Varga Tamástól vette át a Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést

Fotó: Bencsik Ádám

Varga Tamás alpolgármester kiemelte, a szociális munka azok hivatása, akik képesek egyedi és kihívást jelentő helyzeteket kezelni, előítéletek nélkül segítséget nyújtani a rászorulóknak, a gyerekektől, az idősektől a szenvedélybetegeken át a hajléktalanokig. Bár a szolidaritás szerinte mindenkitől elvárható, a közösség ereje kimagasló eredményeket hozhat.

Az elmúlt években több, szociális területet érintő fejlesztés zajlott a városban. Az önkormányzat egész évben támogatást nyújt a rászorulóknak, például tartós élelmiszereket, tüzelőt biztosít. Nemrég megemelték a lakásfenntartási támogatás összegét, valamint a jövedelemhatárokat is úgy igazították, hogy minél többen kaphassanak segítséget. Kiválóknak nevezte a békéscsabai szociális intézményeket, ahol remek szakemberek dolgoznak, illetve hangsúlyozta: a város támogatást adott idén is a szociális alapszolgáltatásokat nyújtó civil szervezeteknek.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő parlamenti elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a rendezvényen, de tolmácsolták a gondolatait. Mint fogalmazott, a szociális szférában Békéscsabán csaknem félezren dolgoznak, és ezt a munkát csak hivatásként lehet végezni. A városban komoly hagyományokkal bír a szociális segítségnyújtás.

Méltatták is a díjazottakat. Haba László Gáborné 1982-ben a kórházban kezdte pályafutását, 1989-ben ápolóként került a szociális területre, majd továbbképezte magát. Ténykedett az Urszinyi utcában, a Jázmin utcában, a Bankó András utcában, 2009-ben került az Ady Endre utcába, és innen vonult nemrég nyugdíjba. A Bartók Béla út 24. szám alatt működő családok és gyermekek átmeneti otthonában tizenketten végzik feladatukat nagy türelemmel, elhivatottsággal, szívvel-lélekkel, kimagasló szakmai tudással, kellő alázattal; kimagasló eredményeket elérve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában