Mellrák

2022.10.03. 18:19

A megelőzést állították középpontba Mezőberényben

A hagyományoknak megfelelően ismét megrendezte a „Mellrák elleni küzdelem” világnapja elnevezésű programot a Magyar Rákellenes Liga mezőberényi alapszervezete és a helyi önkormányzat. Az esemény részeként közel százan hallgatták meg dr. Varga Sándor szívsebész, Mezőberény Város Díszpolgára előadását a Koszorúér-betegségek ellátása napjainkban címmel.

P. G.

A szakember  a megelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet – legyen az bármely betegség. Siklósi István polgármester Várkonyi János festőművész, Mezőberény Város Díszpolgára Udvaron című festményét ajándékozta az előadó Varga Sándornak – tájékoztatott a mezőberényi önkormányzat.

Az előadás előtt a városháza aulájában Békésiné Mező Brigitta Mezőberényből elszármazott amatőr festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás. Pócs József  vizuáliskultúra-tanár megnyitójában a nő, a szépség, a természetesség erejét emelte ki. Pócs Petra B. Habarics Kitty: A szeretet ott van... című versét szavalta el. 

 

A Mezőberényi Mazsorett Együttes által vezetett rózsaszín séta a rózsaszín mécsesekkel a városházától indulva dr. Bak Mihály szülész-nőgyógyász szobráig vonult, ahol megkoszorúzták a mellszobrot, és elhelyezték az emlékezés virágait. Siklósi István gondolataival a kiváló orvosra emlékezett. Gál Imre, a Magyar Rákellene Liga elnökhelyettese a megelőzésre hívta fel a figyelmet és a betegség gyógyulási esélyeire. Mint kiemelte, a korai stádiumban felfedezett daganatos betegségek gyógyíthatók, az egészséges életmód pedig hozzájárul a gyógyulási esélyek növekedéséhez, valamint egyes rákbetegségek kialakulásának csökkentéséhez. 

A Motorosok Baráti Köre Egyesület Mezőberény másnap motoros túrával csatlakozott a felhíváshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában