Anconai szerelmesek

2022.09.20. 15:35

Zenés komédiát mutat be a Békéscsabai Jókai Színház

Vajda Katalin Anconai szerelmesek című zenés komédiájának sajtónyilvános olvasópróbáját tartották kedden a Jókai színházban.

V. E.

Fotó: Bencsik Ádám

A darab egy vidéki olasz városban játszódik, története szövevényes, megfűszerezve a hetvenes-nyolcvanas évek legszebb olasz tánczenéivel, sok-sok nevetéssel, bonyodalommal, szerelemmel és azzal az ígérettel, hogy a végén (majdnem) mindenki párra lel.

Igazi retró előadást mutatnak be
Fotós: Bencsik Ádám

Seregi Zoltán igazgató elmondta, az Anconai szerelmeseknek retro hangulata van, ami manapság nagyon bejön a közönségnek. Elsősorban a középkorosztály jár színházba, a fiatalok valamivel kevesebbet, ám ezekre a nosztalgia darabokra ők is kaphatók. Azt tapasztalja, hogy ez a világ őket is megérinti, és színházba csábítja.

Halasi Imre Jászai Mari-díjas Érdemes Művész, és a darab rendezője kifejtette, az Aconai szerelmesek egy bájos és kedves történet, ami már nagyon sok színházban ért el sikereket. A színdarabban nyár van, tengerpart, szerelem, napsütés, és persze néhány konfliktus, amik végül megoldódnak. Hozzátette, a történet képzeletbeli, a 90-es évek elején Valló Péter, a Radnóti Színház főrendezője találta ki. Bemutatója Békéscsabán október 21-én lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában