Elismerés

2022.09.20. 10:56

Tölgyfa hordóban is érlelik Békés megye pálinkáját

A Békés Megye Pálinkája kitüntető címet idén a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. Érlelt alma nevet viselő itala érdemelte ki a Békés Megyei Önkormányzat és a Gyulai Pálinkafesztivál által felkért szakmai zsűri döntése alapján.

L. B.

Zalai Mihály és Bora Imre adta át Fabulya Attilának az elismerést /Fotó: BMÖ/Gubis Mariann/

Az elismerést Fabulya Attila, a kft. kóstolóházának vezetője vette át a manufaktúra nevében Zalai Mihálytól, a Békés megyei közgyűlés elnökétől és Bora Imre fesztiváligazgatótól a minap a gyulai rendezvényen.

Zalai Mihály elmondta: a hagyományoknak megfelelően a megyei önkormányzat megkülönböztető jelzést biztosít Békés Megye Pálinkájának, és vállalja, hogy kizárólag ezt a terméket vásárolja ajándékozási céllal.

Fabulya Attila ismertette: a cég 17 hektáros gyümölcsöséből származnak a pálinkához felhasznált Golden, Gála és Topáz fajtájú almák. A nedűt öt éven keresztül zempléni tölgyfahordóban érlelik, majd ezt követően a főzőmester frissen készült almapálinkával háziasítja. Kiemelte: pár hónapja egy országos versenyen a legjobb almapálinkának szavazták meg, most, a Gyulai Pálinkafesztiválon is a legjobb almapálinkának választották az Érlelt almát, és ezeket a díjakat fejelték meg a Békés Megye Pálinkája címmel.

A Gyulai Pálinkafesztiválon Békés megye legeredményesebb magánfőzője a békéscsabai Szűcs Zoltán, legeredményesebb bérfőzetője pedig az újkígyósi dr. Ping József lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában