Hálaadó istentisztelet

2022.09.01. 12:07

Százhúsz esztendőért mondtak hálát a füzesgyarmati unitáriusok

Százhúsz éve alakult meg a Füzesgyarmati Unitárius Egyházközség, ennek apropóján tartottak a minap hálaadó istentiszteletet a helyi unitárius templomban.

L. B.

Kovács István püspök, Elekes Botond Áron egyházkerületi főgondnok, Kovácsné Czeglédi Mária Tünde gondok, Kriza János püspöki helynök

Fotó: Füzesgyarmati Unitárius Egyházközség

Az alkalmon Kovács István, a Magyar Unitárius Egyház püspöke, illetve Kriza János püspöki helynök szolgált. Elekes Botond Áron egyházkerületi főgondnok, Székely János árkosi nyugalmazott unitárius lelkész, Tóthné Orosz Ildikó és Tóth Zoltán füzesgyarmati református lelkészek, Jakab Zoltán Tibor katolikus plébános, Kovácsné Czeglédi Mária Tünde gondnok tartott köszöntő beszédet.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese, dr. Vitályos Eszter üzenetét Kovács Laura Mária olvasta fel. A levélben kiemelte azt, hogy 120 éve a füzesgyarmatiaknak volt erejük és bátorságuk kiállni hitük, értékeik mellett.

Kovácsné Czeglédi Mária Tünde gondok elmondta: ahhoz, hogy a 120 éves Füzesgyarmati Unitárius Egyházközség ennyi időn át megmaradjon, folyamatos küzdelmekkel kellett szembenéznie, de ma is itt van, teli tervekkel a füzesgyarmati unitárius gyülekezet.

Kovács István püspök megköszönte a füzesgyarmati unitárius testvéreknek a hűséget, mellyel megőrizték unitárius hitüket és megtartották az eseményhez méltó, felemelő ünnepséget.

A hálaadó istentiszteleten Kiss Törék Ildikó színművésznő, a Füzesgyarmati Unitárius Egyházközség első lelkészének unokája, valamint Hegyesi Dominika közreműködött, akik hozzájárultak az esemény színvonalának emeléséhez. Az ünnepi műsort Kovács Laura Mária konferálta, egyike azoknak a leszármazottaknak, akik a Füzesgyarmati Unitárius Egyházközség megalapításáért tettek és szolgálnak építő munkával a mai napig – ismertette az érdekességeket Kovácsné Czeglédi Mária Tünde gondnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában