Ünnepi megemlékezés

2022.09.13. 19:15

Sokan zarándokolnak el a tótkomlósi Mária-emlékhelyhez

A Mária-emlékhely felszentelésének nyolcadik évfordulója alkalmából rendezett Tótkomlós Városért Közalapítvány ünnepi megemlékezést.

Cs. I.

Kasuba Róbert plébános mondott ünnepi beszédet

Fotós: BMH

A Mária-emlékhely történetét 2013-tól írják: akkor tizenhárom fős csoport indult Magyarországról a boszniai Medjugorjéba azzal a szándékkal, hogy a tihaljinai Mária-szobor mása itt állhasson, Tótkomlóson. Keszeli Beáta volt, aki ezt az utat megelőzően, már évek óta dédelgette lelkében az álmot. Az útról visszatérve, férje támogatásával felkértek egy szobrászt a márványszobor kőfaragására. 

Szekeres Attila budapesti építész elkészítette az első látványterveket. A város lakosai szavazás útján eldöntötték: az Erzsébet ligetben állítsák fel Mária szobrát. 

2014. szeptember 8-án felavatták az emlékhelyet, azóta környezete folyamatosan bővült és egyre szebbé vált. Fejlesztések sorozata valósult meg a közalapítvány jóvoltából: elhelyeztek kandelábereket, facsemetéket ültettek, járda épült, fehér márványtáblát helyeztek el, elhelyezték Túri Török Tibor szobrászművész domborműveit. Idén örökzöld sziklakerti évelő növényeket ültettek a szobor köré.

Helyi és környékbeli lakosok járnak ide: elcsendesedni, imádkozni, lelki feltöltődést kapni. Zarándokok érkeznek Magyarországról és országhatárokon túlról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában