Katasztrófavédelem

2022.09.05. 16:35

Pótolják az elmaradt szúnyoggyérítést megyénk hét településén

A héten 18 településen, köztük hét Békés megyei helységben összesen 8500 hektáron lépnek fel a vérszívók ellen – tájékoztatott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

P. G.

A következő napokban Csongrád-Csanád megye több településén valósul meg földi szúnyoggyérítés, emellett Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyében pótolják az előző héten az időjárás miatt elmaradt kezeléseket. A munkát napnyugta után kezdik, platós gépjárműre szerelt permetező-berendezésekkel juttatják ki a szúnyogirtó készítményt. Előreláthatólag szerdán Békésen, Csárdaszálláson és Gyomaendrődön, csütörtökön Mezőberényben és Orosházán lesz védekezés. Hétfőn napnyugta után Hunyán és Kondoroson lesz szúnyoggyérítés. A védekezés földi kémiai úton zajlik, és várhatóan 4290 hektárt érint.

A nyár végi esőzések következtében több helyen jöttek létre kisebb-nagyobb vízmegállások, ahol újra megindult a szúnyogok fejlődése. A változékony időjárás miatt ennek ellenére csak kevés helyen van szükség szervezett szúnyoggyérítésre, mivel alacsony hőmérsékleten a kifejlett rovarok aktivitása csökken. A katasztrófavédelem által koordinált szúnyoggyérítés a hét végeztével lezárul. A hétre tervezett munkával együtt összesen 894 települést és 12 budapesti kerületet érintett a szúnyoggyérítés 456 ezer hektár területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában