Szeptember 1.

2022.09.01. 10:33

Megnyitották a tanévet Csabán, a Madách utcában is - Galériával

Megnyitották a tanévet Békéscsabán, az Erzsébethelyi Általános Iskolában is. A Madách utcai tagintézményben műsorral köszöntötték az első osztályosokat, nekik sok szerencsét, jó munkát és sok nevetést kívánva. A gyerekeket és pedagógusaikat Szarvas Péter polgármester köszöntötte.

L. B.

Műsorral köszöntötték az első osztályosokat a Madách utcában

Fotó: Bencsik Ádám

A polgármester elmondta, a tanévvel együtt elkezdődnek a feladatok is. Békéscsabán több mint 11 ezren, közülük 508-an az Erzsébethelyi Általános Iskolában, 245-en a Madách utcában tanulnak, ahol 24 első osztályos ül iskolapadba. Hozzátette, hogy bár nem az önkormányzat fenntartásában vannak az iskolák, a város nem felejtette el a pedagógusokat, a diákokat. Számtalan példa van az együttműködésre, a Madách utcában például rendbe tették az udvari kuckót. Az önkormányzat nevében ajándékkal, óriási színes ceruzakészlettel lepte meg az első osztályosokat.

Petri Hajnalka intézményvezető úgy fogalmazott, hogy az iskolában reggel tapasztalt gyermekzsivaj biztos jele volt annak, hogy véget ért a vakáció és elindult a tanév, és ezzel elkezdődött egy mindennapi kötelezettség is a diákok számára, a tanulás. Kiemelte, hogy a legkisebbek számára kinyílik egy izgalmas világ azzal, hogy írni, olvasni, számolni tanulnak. Szólt a legnagyobbakhoz, a nyolcadikosokhoz, akik fontos döntés előtt állnak, azt kérte tőlük, hogy mutassanak példát. Hangsúlyozta, minden diák számára sok élményt nyújtó programmal készültek.

Nyugdíjba vonult, így elbúcsúztak Árendás Istvánnétól, aki több mint két évtizeden át volt az intézmény igazgatóhelyettese. A szakember emlékszik a pillanatra, amikor 1981-ben először lépett be a tornaterembe, sok kellemes emléket visz magával. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában