Repülőnap

2022.09.03. 18:21

Égen és földön is hódítottak a modellrepülők Orosházán

A technikai sportokkal összeforrott Orosházán a Nóbik név. A három testvér közül Gyula volt az, aki megkedvelte, majd megkedveltette a városlakókkal a hajómodellezést és csábított ki a repülőtérre kicsiket és nagyokat, amikor repülőnapot hirdetett a modellező klubjukkal. Szombaton emlékére hirdették meg a modellrepülők napját.

Cs. I.

Családok, a technika iránt érdeklődők is kilátogattak a reptérre.

Nóbik Gyula 2019 óta nincs közöttünk. Ám a szombati napon, a repülőtéren biztosan fentről figyelte, mennyi sporttárs érkezett a megszokott helyre.

Ő volt az, aki által megismerte a nemzetközi hajómodellező társadalom Gyopárosfürdőt és ő volt az is, aki a hazai és a nemzetközi versenyek mellé szezonzárásként a modellrepülők felvonultatásával, bemutatóival is hagyományt teremtett Orosháza határában sok-sok évvel ezelőtt. 

A modellezők repülői nagy tetszést arattak /Fotók: Csete Ilona/

A szombati napon még az időjárás is úgy döntött, kegyeibe fogadja a repülés és a repülők szerelmeseit. Ragyogó napsütésre ébredt a puszta, ahova már csütörtöktől érkeztek a sportemberek gépcsodáikkal. 

Az Orosháza Városi Modellező és Sport Klub tagjai igazán kitettek magukért, hogy méltó gazdái legyenek a 2022. évi modellrepülők napjának, ahova az ország minden részéről jöttek modellezők. Sugárhajtású, vitorlázó és robbanómotoros repülők, helikopterek, modellautók nyűgözték le az érdeklődőket.

 

Csizmadia Péter a szervezők nevében elégedetten nyilatkozott: nagy létszámban fogadták a modellezőket, sok újdonságot sikerült megmutatniuk. A bajaiaknak köszönhetően rakétafellövés is volt, most először. Az atkári repülős klub jóvoltából pedig repülni is lehetett, a kis gépekbe néhányan beülhettek fotózkodni. Turbós modellrepülőkből is több volt jelen, ők kötelékben repültek, nagy tetszést aratva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában