Tudáspróba

2022.09.11. 10:14

Kvíz: szeptember 11-e híres szülöttei

James Bond legendás ősellensége, egy német zseni, aki előtt a világ térdelt, az amerikai filmrendező videóklipje, és a második szovjet űrhajós rekordja. Szeptember 11-e szülötteiről most egy kvízt hoztunk, nézzük, ki mennyire van otthon ebben a támában!

G. Cs.
1.
Százhuszonhat nappal azután, hogy véget ért a II. világháború Európában, Németországban született egy zseni, aki előtt később az egész világ tisztelgett. Ki volt ő?
2.
Ian Fleming, James Bond megalkotója róla mintázta James Bond legendás ősellenségének, Auric Goldingernek karakterét. 1902. szeptember 11-én született Budapesten. Ki volt ő?
3.
1853. szeptember 11-én látta meg a napvilágot Katharina Schratt, Ausztria legnépszerűbb színésznője. Kivel folytatott bizalmas/intim kapcsolatot 34 éven át?
4.
Ki volt az az 1940. szeptember 11-én született, híres amerikai filmrendező, aki 1989-ben Bruce Springsteen, Dancing in the Dark című videóklipjét rendezte?
5.
1935. szeptember 11-e, German Sztyepanovics Tyitov szovjet űrhajósnak, a szovjet légierő vezérezredesének születésnapja, aki Gagarin után a második szovjet emberes űrrepülést hajtotta végre. Milyen rekord fűződik nevéhez?
6.
1968-ban, ezen a napon született Jáksó László rádiós, televíziós műsorvezető, rendező, aki 2014-ben szerepet vállat egy népszerű, magyar sorozatban is. Mi volt a sorozat címe?
7.
1974. szeptember 11-én született Gallusz Nikolett magyar énekesnő, színésznő, mentálhigiénés szakember. Hol végezte el középiskoláit?
8.
1977-ben ezen a napon, Budapesten született a Bögre azúr című verseskötet alkotója. A könyv verseit a József Attila-díjas magyar költő, műfordító 12 éves korában vetette papírra. Ki ő?
9.
1987. szeptember 11-én látta meg a napvilágot Szepesi Nikolett, Európa-bajnoki bronzérmes magyar úszó, olimpikon, akit 2007-ben az év magyar úszónőjének választottak. Mi volt könyvének címe?
10.
1987-ben, ezen a napon született Tyler Lee Hoechlin amerikai színész, a Hetedik mennyország, a Teen Wolf és a Superman és Lois sorozatok főszereplője. Melyik híressé vált filmszerepre pályázott és maradt le?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában