Szabadtéri tárlat

2022.09.23. 17:28

Kultúrerdőben sétálva nézegethetnek képeket az orosháziak

A kultúrházak éjjel-nappal programját rendezte meg pénteken Orosházán a Petőfi Művelődési Központ. Kultúrerdő néven megnyílt az a szabadtéri tárlat az Árpád-kertben, aminek már volt előzménye 2009-ben.

A tizenkilenc képet mindenkinek érdemes megnéznie a parkban

Fotó: Csete Ilona

Az Oros-haza Baráti Kör először az Orosházi Rotary Clubbal közösen szervezte meg ezt a rendhagyó, szabadréti tárlatot. Alkalmanként 8-10 fotós mutatkozott be, majd 2016-ban az Orosházi Fotóklub tárlatai várták a nézelődőket a katolikus templom előtti téren.

– Az volt a célunk, hogy orosházi fotósok (amatőrök és profik egyaránt) bemutatkozhassanak, s hogy elvigyük egy-egy kiállítás megtekintésének örömét azoknak is, akik idegenkednek a hagyományos kiállításoktól. Szempont volt, hogy a belvárosban a fákon helyezzük el a képeket, amiket útba ejtünk, amikor megyünk a piacra vásárolni, elhaladunk a Kossuth utcán, az Árpád-kerten át... Tehát így azon földijeinkhez is eljutnak a képek, akik idő híján nem jutnának el egy galériába, képtárba.

– Pár év kihagyás után most a kultúrházak éjjel-nappal rendezvényhez csatlakoztunk és az Orosházi Petőfi Művelődési Központban tevékenykedő csoportok, művészeti egyesületek életébe nyerhetünk bepillantást. A helyszín változott: a művelődési központ mellé, az Árpád-kertbe költözött a szabadtéri tárlat – ismertette a fiatal civil közösség elnöke, Kálmán László az előzményeket, miközben a képek a fákra kerültek.

Micsoda hangulat – állapították meg a járókelők a készülődés láttán. A fotók hétfő délutánig bárki számára megtekinthetők.

Az ötletgazdák elárulták, a képek válogatásakor újabb és újabb ötletek merültek fel. Az orosháziak számíthatnak újabb kiállításokra a jövőben.

A pénteki program más látványosságokat is kínált az orosháziaknak: alkothattak a gyerekek, a Harangos Néptáncegyüttes és az Orosházi Mazsorett és Táncsport Egyesület pedig tartott nyílt próbát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában